· 

"The world today is anything but happy."

Gevonden: Navi Radjou over wijsheid in werk

"90% van de werknemers voelt zich depressief en niet geïnspireerd door het werk wat men doet. En ook onze planeet is niet happy." Navi Radjou zei het al in 2014. Is het er beter op geworden de afgelopen 5 jaar? Ja en nee.

 

Het is inderdaad niet veel beter gesteld met het gevoel van zinloosheid en symptomen van burn-out onder jongeren en werkenden. En nee, de aarde is er niet op vooruitgegaan wat betreft klimaat, milieu, rechtvaardigheid.

 

Echter, 'achter de schermen' of ondergronds is wel degelijk veel veranderd.

 

In de afgelopen jaren is er heel veel ontdekt, uitgevonden en ontwikkeld dat ons kan helpen. Voor elk van de grote problemen. Niet alleen technologie, ook sociale innovaties. Meer inzicht in macht, geld, economie en politiek. Nieuwe manieren van samenwerken en beslissen, meer inzicht in de menselijke natuur.

 

Al die innovaties tezamen zijn als het ware net ontkiemde planten en jonge boompjes. Je ziet ze nog niet, maar ze zijn er wel. 

Het is nu zaak om de meest geschikte te koesteren en de vruchtdragende te vermeerderen.

 

Met dat doel wil ik een netwerk starten. Een club van mensen die elkaar helpen bij het toepassen van al die innovaties, zodat we de draagkracht van mens en planeet blijven.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0