Jezelf verrassen is: een boek schrijven en publiceren!
       
 
Onderstaande boeken zijn mede dankzij de cursus 'Schrijf een boek!' van verrasjezelf.nl geschreven en gepubliceerd!

Prijs € 19,35 excl. verzendkosten. Te bestellen bij www.boekscout.nl

Ontslag, En Nu?! door Victoria Waney. Alexa moet in een reorganisatie op haar eigen baan solliciteren en wordt afgewezen. Na een vijandige overname staat Frank op straat. Menno van 56, krijgt een burn-out. Na zijn herstel wordt hij stelselmatig uitgerookt. Ontdek hoe de hoofdpersonen hun uitdagingen aangaan, persoonlijk effectiever worden en tenslotte antwoord krijgen op hun vraag: Ontslag, en nu?! Ondanks de economische omstandigheden is er beslist leven na gedwongen ontslag. Voor wie vasthoudend en hoopvol blijft, is er een kans om de grote droombaan én de grote liefde tegen te komen. Grijp die kans! Dit boek is opgedragen aan iedereen die antwoord wil krijgen op de vraag: Ontslag, En Nu?!

Prijs € 39,99 excl. verzendkosten. Te bestellen bij www.managementboek.nl

Peter Blokland: Total Respect Management 'Total Respect Management' is een geïntegreerde en systemische methode om organisaties op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier te leiden. Deze methode beoogt winst op lange termijn met respect voor alle verschillende facetten van de managementpraktijk. Aan de hand van theoretische modellen, getuigenissen en praktijkvoorbeelden krijgt de lezer een uniek inzicht in wat Total Respect Management inhoudt en hoe u dit in de praktijk kan omzetten. Dit boek biedt een volledig nieuwe kijk op de managementpraktijk met eenvoudig toe te passen modellen.

Prijs € 17,95 excl. verzendkosten. Te bestellen bij www.bol.com

Een meisje uit miljoenen door Frits van der Wens. Over een wanhopige vader, de strijd om zijn kind en de macht van het grote geld. 'Een meisje uit miljoenen' vertelt het waargebeurde, ontluisterende en hartverscheurende verhaal van een vader en de hulpeloze strijd om zijn dochtertje.

Prijs € 16,95 excl. verzendkosten. Uitgegeven via www.de-drvkkery.nl

Op Avontuur Met Fluitepetuitje door Barbara Hakkert. Tijdens een speurtocht met de scouting vinden Luuk en Tim een klein rood fluitje in een boot. Als Tim op het fluitje blaast, wordt het fluitje even groot als zij en kan het praten. Fluitepetuitje is zijn naam. Samen met Fluitepetuitje gaan ze op avontuur. Ze varen naar het regenwoud en komen via de weergrot onder andere op de Noordpool en in de woestijn. Maar wat is er aan de hand met het aapje Sam? En gaan Luuk en Tim de speurtocht winnen? Een avonturenverhaal voor kinderen vanaf 6 jaar.

Prijs € 20,95 incl. verzendkosten. Te bestellen bij www.freemusketeers.nl en www.bol.com

Kruutmoes En Paashoutjes, De Weg Naar Later door Wim Jansen. Geboren in de oorlog en opgegroeid in een kleine plattelandsgemeenschap, laat de auteur zien hoe ruim vijftig jaar geleden het leven in een beschermde, afgelegen omgeving het maken van verantwoorde keuzes voor de toekomst in de weg kon staan. Keuzes die in belangrijke mate bepaald werden door heersende tradities, het beperkte inzicht in de mogelijkheden, maar ook door de invloed van het kerkelijk gezag. Tijdens een wandeling met zijn dochter beschrijft hij zijn zoektocht naar "de weg naar later" en hoe hij, na veel twijfel, uiteindelijk een richting koos. Maar of het de juiste keuze was...

Prijs € 20,00 incl. verzendkosten. Te bestellen op www.essentie-instituut.net

Spreek de woorden van mijn Vader Maya Reek beschrijft haar innerlijke pelgrimstocht, haar reis naar bewustwording. Tijdens haar tocht wordt Maya geleid door ontmoetingen met meesters die niet aan tijd en ruimte gebonden zijn. Dankzij deze ervaring verwerft zij inzichten over persoonlijkheid, zwart versus licht, het christendom, de leer van Babaji en eenheid. Dit is een boek voor mensen die verwachtingen en illusies wensen los te laten en die hun eigen hart en zijn willen vinden.

Prijs € 10,00 excl. verzendkosten. ISBN 9085702498. Bestellen bij o.a. www.winnenkunjeleren.nl

Winnen kun je leren van Marja Vlaar. Je leest dat winnen geen kwestie van geluk is, maar van overtuiging, aangeleerde technieken en creativiteit. Het motto van het boek luidt dan ook: 'In ieder van ons schuilt een winnaar'. Al jarenlang deed Marja mee met allerlei prijsvragen en dat heeft haar geen windeieren gelegd. Ze ontdekte hoe je kunt winnen en ze wil haar ervaringen en (geheime) tips nu graag met anderen wil delen.

Prijs € 15,95 excl. verzendkosten. ISBN 97890 88347498. Verkrijgbaar bij o.a. www.boekscout.nl

Mijn drinkbeker Koosje de Klerque schrijft over borderline-persoonlijkheidsstoornis. Plotseling, zonder waarschuwing vooraf, van de ene in de andere extreme gemoedstoestand schieten. Het voelt als in de achtbaan; het ene sta je op de bergtoppen van geluk en daarna tuimel je razendsnel neer in de afgronden van angst en wanhoop. Koosje probeert de grip op haar leven terug te vinden. Op confronterende wijze beschrijft zij wat zich lange tijd in haar hoofd afspeelde. Leert zij uiteindelijk haar angsten overwinnen en met haar beperkingen te leven?

Prijs € 14,95 excl. verzendkosten. ISBN 97890 48406555. Verkrijgbaar bij o.a. www.freemusketeers.nl

Herboren Auteur: Anne Papen. Dit boek beschrijft de persoonlijke traumatische ervaringen van het jonge kind en het proces dat leidt tot hergeboorte. Het kind leert eerst overleven. Later wordt ze zich bewust van haar ziel, van haar innerlijk kind en van haar Ego. Dit wordt beschreven door een sprookje, dialoog, gedicht met aquarellen en Egohumor. In deze boeiende verhalen, zal de lezer dan ook gemakkelijk iets van zichzelf herkennen.

Prijs € 14,95 excl. verzendkosten. ISBN 97890 48406050. Verkrijgbaar bij o.a. www.freemusketeers.nl

Judo Club Bujin Door Anneke Polderman. Door judo leert een kind voor zichzelf opkomen. Een kind leert agressie om te zetten in beheerste verdediging. Judo is een sport van grenzen en manieren en heeft een opvoedend karakter.

Wat vinden jongens en meisje zelf van judo? Dat kunnen judoka's van 'Judo Club Bujin' vertellen! Een informatief leesboek voor kinderen en ouderen.


Prijs € 15,95 excl. verzendkosten. ISBN 97890 48405008. Verkrijgbaar bij o.a. www.freemusketeers.nl

Een rugzak vol kennis en vaardigheden Door Cisca Holkamp. Hoe zou het voor u zijn om naar een winkel te gaan en een pondje moed of een kilo zelfvertrouwen te kopen? Helaas, deze winkel bestaat nog niet. Wel krijgt u in dit boek verschillende handvatten aangereikt die u kunt gebruiken op weg naar (zelf)inzicht, innerlijke groei en verandering. Zo vult u uw eigen rugzak met kennis en vaardigheden, waar u de rest van uw leven plezier van heeft. Om u de kans te geven de mens achter de counselor te leren kennen, deel ik in dit boek ook mijn eigen groei en valkuilen met u.

Prijs € 15,00 excl. verzendkosten. ISBN 97890 50189170. Verkrijgbaar in de boekhandel. Informatie op de website www.rose-marie.nl

Crisiskinderen. Dagboek van een opvangmoeder Roos Haase is samen met haar man al jarenlang actief in de crisisopvang voor Jeugdzorg. Naast hun drie eigen kinderen vingen zij in de loop der tijd meer dan honderd kinderen op die om uiteenlopende redenen uit huis werden geplaatst.

Als geen ander weet Roos Haase hoe het er in de praktijk aan toegaat in de Jeugdzorg in Nederland. Maar daarnaast schrijft ze met grote liefde en warmte over de kinderen zelf, de moeilijke omstandigheden en het vaak grote verdriet, maar ook de mooie momenten.

'Crisiskinderen' is het belangwekkende en aangrijpende verhaal van jeugdzorg in Nederland in de praktijk.


Prijs € 15,95 excl. verzendkosten. Te bestellen op de website www.freemusketeers.nl ISBN 978 90 8539 677 2

Als de modder maar zakt Het meeslepende en waargebeurde verhaal van een jonge vrouw met borderline-persoonlijkheidsstoornis. Op emotionele wijze doet zij verslag van haar voortdurende gevecht om crises te overleven, haar strijd tegen angst, onzekerheid en eenzaamheid en haar gevecht met zichzelf en het geloof. Veel mensen hebben behoefte aan informatie. Dit boek probeert daarin te voorzien. Tevens hoopt de auteur dat dit boek tot troost en bemoediging zal zijn voor iedereen die met deze ziekte geconfronteerd wordt.

Een indrukwekkend verhaal over de heftige confrontatie met borderline en de ingrijpende gevolgen daarvan.


Prijs € 22,95 incl. verzendkosten. Het boek is te bestellen via haar website www.lumara.nl

Reizen met mijn buitenaardse familie Herma Vaartjes besloot over haar ervaringen met buitenaardse beschavingen te schrijven en schilderen. Haar boek is getiteld: 'Reizen met mijn buitenaardse familie.'

"Mijn buitenaardse vrienden hebben me een beter inzicht gegeven in mij zelf maar ook in het waarvoor en waarom, nog steeds leer ik van ze. Ik wil mensen graag laten ervaren dat er meer is tussen hemel en aarde, bovendien wil ik me er op richten dat het op een luchtige humor volle manier gebeurd." Haar ervaringen zijn niet altijd makkelijk, het is dikwijls de buitenwereld die hard reageert.


Prijs € 14,95. Het boek is te bestellen op de website www.henk-doppenberg.nl

Getrouwd met voetbal Als blijkt dat zoon Tom een talentvol voetballertje is, komt het leven van het gezin Jansen in het teken van voetbal te staan. Vader Kees heeft alleen nog aandacht voor zijn oudste zoon. De problemen stapelen zich op en het gezin komt onder druk te staan. Ondanks narigheid proberen Kees en Nel ieder op hun manier gelukkig te worden. Of hen dat lukt, leest u in dit boek.

'Getrouwd met voetbal' door Henk Doppenberg gaat over de mooie, maar ook minder mooie kanten van het voetbal.


Prijs € 14,95 excl. verzendkosten. Te bestellen op de website www.freemusketeers.nl ISBN 978 90 8539 711 3

Toevallige getuige Er zit een nieuw meisje bij Dylan en Rens in de klas. Ze is anders dan andere meisjes en ziet er onverzorgd uit. Toch wil Dylan meer van haar weten. Op een ochtend wordt hij gebeld door Rens. “Kom even iets eerder naar school. Ik heb iets ontdekt over Shirley!” zegt hij opgewonden. “Ja, goed, ik rijd wel door het bos, dat gaat het wat vlugger” antwoordt Dylan.

Of dat wel zo’n goed idee is van Dylan, kun je lezen in het boek Toevallige getuige.


Prijs € 17,00 incl. portokosten. Te bestellen bij mia.van.dingenen[at]skynet.be

De Wondere Wereld van de verborgen thema's Op basis van haar opdrachten als teamcoach schreef Mia van Dingenen een boekje over de onderliggende dynamiek en thema's in het werken met groepen en teams.

'De Wondere Wereld van de verborgen thema's' is een boekje dat bruikbaar is in de praktijk. Elk hoofdstuk sluit af met concrete vragen of suggesties waarmee je zelf aan de slag kan.


boek1

Prijs € 11,00 incl. verzendkosten. Het boek is te bestellen op de website www.annekefeenstra.nl

Het gepekelde lijk Journalist Tjalle de Vries doet verslag van evenementen in en om Harlingen, en dierenarts Peer Adema probeert een financiële en emotionele crisis te boven te komen. Door een vrouw komen ze met elkaar in contact. Als er een lijk in de zoutberg bij Frisia gevonden wordt, komt het verhaal door het onderzoek naar de moordenaar in een stroomversnelling.

Anneke Feenstra heeft getracht een zowel spannend als vermakelijk verhaal te schrijven, met herkenbare situaties. Af en toe wordt er een speldenprikje uitgedeeld naar iets dat typisch Fries schijnt te zijn (de schaatskoorts).


Prijs € 11,00 incl. verzendkosten. Het boek is te bestellen op de website www.kirja.nl ISBN 90 77764 00 3

E-book Kans of keus' te lezen op: www.toostylish.nl

Dromen 'Dromen' is een vlot en helder geschreven bundel korte verhalen – met een lach en een traan –die stuk voor stuk zeer herkenbaar zullen zijn voor vele lezers. De mix van dromen, werkelijkheid en fantasie is gebaseerd op haar eigen ervaring als (werkende) moeder met kleine kinderen.

Daarnaast publiceert Monique Hordijk online het e-book 'Kans of keus op de website www.toostylish.nl 'Kans of Keus' gaat over Alice die alleen verder moet met haar zoontje, nadat ze haar echtgenoot heeft verloren. Maar plots verschijnt René ten tonele, de beste maat van haar eerste grote jeugdliefde en destijds haar beste vriend.


Prijs € 19,00 incl. verzendkosten. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en per e-mail te bestellen op de website www.kirja.nl ISBN 90 77777764 04 6

Van Afro tot en met DreadZ Er zijn bijzonder veel styling-mogelijkheden met afrohaar, in tegenstelling tot wat wel eens gedacht wordt. Met de juiste producten en goede zorg is mooi en gezond afrohaar een haalbaar doel, aldus auteur Joy Lin Jones.

'Van Afro tot en met DreadZ' bevat info, tips, ervaringen en wetenswaardigheden. Met veel foto's en illustraties, en extra aandacht voor dreads.

Inmiddels heeft Joy Lin Jones een tweede boek gepubliceerd. Zie ook haar website http://afrohaar.web-log.nl/ over afrodreads en steilhaardreads, info over het starten en onderhouden, interviews, inspiratie, foto's en informatie over afrohaar.

   

   
Jouw boek....?
   
   
AANMELDEN CURSUS:
Wil je ook gebruik maken van onze aanmoedigingen en tips?
Vraag dan vrijblijvend de eerste vier lessen aan. Verzend je naam en e-mailadres met het formulier hiernaast.
 
Succes! Ik hoop van je te horen.
Vriendelijke groeten,
 
P.S. Wil je weten wanneer er weer nieuwtjes zijn op verrasjezelf.nl meld je dan voor de e-mail nieuwsbrief bij
jagraagverrasjezelf.nl
(Dit is geheel gratis. Je e-mail wordt aan niets of niemand doorgegeven. Afzeggen kan elk moment.)
 
Heb je vragen, suggesties of wil je op de hoogte gehouden worden, laat het me weten.
Het e-mail adres is: infoverrasjezelf.nl
 
Auteurs over de cursus:
"Dankzij de lessen van 'schrijf een boek', ontstond als vanzelf en veel eerder dan verwacht mijn boek.
Dank je wel voor je waardevolle tips en ik ga nog even verder met het schrijven van mijn tweede boek."

Cisca Holkamp

 
"De schrijfcursus was voor mij een goed begin om alles in structuur te zetten. Daarna heb ik lang en hard doorgewerkt: schrijven en vooral hérschrijven."

Maya Reek

 
"Ik heb behoorlijk wat aan jouw tips gehad.
Hier volgen er een paar:
de kern van je boek zoeken.
Herschrijven en herschrijven.
Blijf jezelf stimuleren. Kijk bijvoorbeeld naar wat je al goed gedaan hebt. Ik zal je aanbevelen."

Anne Papen

"De cursus van verrasjezelf.nl was voor mij een ‘coach’ die mij heel veel bruikbare en praktische tips heeft gegeven. Dat je duidelijk je doel voor ogen moet houden, lezer gericht, en dat het mogelijk is dat je een roman kunt schrijven door vol te houden en in jezelf te geloven. Dat motiveerde mij enorm."

Anneke Feenstra

"De cursus heeft me geleerd één grote verhaallijn op te zetten voor een roman. Ik was getraind om korte verhalen te schrijven en schuwde een complete roman, maar het is gelukt."

Monique Hordijk

"Toen ik een boek wilde gaan schrijven wist ik niet waar ik moest beginnen. Op internet stuitte ik op je cursus en het stimuleerde en motiveerde me. In de mailtjes vond ik veel tips om te beginnen, te schrijven en het af te ronden. Als het ware werd ik online begeleid. Ik heb er veel aan gehad en ben er achter gekomen dat schrijven veel werk is maar wel echt mijn ding."

Joy Lin Jones

.

 
 
JE VINDT ONS OP FACEBOOK VIA  facebook.com/boekschrijventips
 
 
Wil je ook gebruik maken van onze aanmoedigingen en tips? Vul hieronder je naam en e-mailadres in
 
Verzend je naam en e-mailadres met het e-mail formulier hieronder en je ontvangt geheel vrijblijvend de eerste vier lessen ter kennismaking.
 
 
AANMELDEN
SCHRIJF JE EIGEN BOEK STAP-VOOR-STAP:
 
Eerste vier lessen gratis ter kennismaking.
 
Om je aan te melden voor de eerste vier gratis lessen van schrijf-je-eigen-boek stap-voor-stap uitleg, verzend je naam en e-mail adres met onderstaand formulier naar verrasjezelf.nl:
Naam:
E-mail adres:
 
Je e-mailadres zal NOOIT aan een andere partij worden doorgegeven.
Vraag vrijblijvend de eerste lessen aan:
Vul het formulier in en klik op ' verzend' .
Let op: je ontvangt eerst een e-mail met 'response required'. Klik op de link in dit bericht om je aanvraag te bevestigen.
Je krijgt les 1 t/m 4 gratis toegestuurd. Je hoeft je niet af te melden als je beslist om niet verder te gaan.

Totaal zijn er 17 lessen. Prijs van de cursus is 29 euro (inclusief administratiekosten).

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar schrijfcursusverrasjezelf.nl.

Klik hier als je meer wilt weten over betalen.

......